Om bloggen

Det här är min blogg om hur jag konkret observerar (dvs nästan alltid tar bilder av) stjärnhimlen. Jag tänker visa vilken sorts observationer jag gör, kväll för kväll, och jag tänker beskriva instrument och metoder. Jag börjar i januari 2013, men för att komma igång har jag lagt in en sida för varje kväll jag observerade under 2012. Alla dessa sidor hamnar i arkivet under januari 2013, så det är lite svårt med överblicken. För att ge struktur har jag försökt kategorisera efter observationssätt och objekt, men varje kväll blir det oftast flera typer av observation och flera objekt. (De äldsta posterna före 18 januari 2013 har nerskalade bilder, men annars är de klickbara för större upplösning. För att komma tillbaka efter storbild får man backa i webbläsaren).

Eftersom all bildbehandling är så tidsödande, plus att jag är ganska pedantisk med att hålla reda på mina bilder (i hemgjorda databaser) märker jag nu efter några år (juli 2016) att observerandet tar mer tid än jag vill. Jag har vissa författarambitioner, och från och med denna höst kommer jag nog att observera lite mindre men kanske skriva lite mer, med användande även av gamla bilder. Om denna föresats håller visar sig så småningom, men jag gör i alla fall en liten början med rubriksidan om perioderna på himlen.

Jag experimenterar också med att addera ”almanacksdata” och aktualiteter från min hemsida astrokonsult.se , så om sidan tidvis har konstig layout är det nog bara att ha tålamod…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s